Külső textil árnyékolók

FIXSCREEN®

Innovatív, időtálló külső textilárnyékoló, az egészséges és komfortos életterek öröméért

Ez a rendkívüli screen árnyékoló biztosítja a kiemelkedő szélállóságot, zárt állapotban betölti a szúnyogháló funkciót, megfelelő fényviszonyokat teremtve hatékonyan véd a túlmelegedés ellen. Alkalmazása esetén nem kell lemondanunk a kilátás szabadságáról, még akkor sem, ha árnyékolónk leengedett állapotban van. Akár 22 m² felület árnyékolására is alkalmas. Belső környezetünk élhetőbbé, komfortosabbá válik általa.

A világ első igazán szélálló kültéri textilárnyékolója

A több mint 100 éves múltra visszatekintő belga RENSON cég fejlesztette ki elsőként a zipzáras elven működő textilárnyékolókat, így technikailag és minőségben is piacvezető a zipzáras árnyékolók gyártása terén.

Ez az innovatív technológia biztosítja a kiemelkedő szélállóságot, a textil extrém időjárási körülmények között is a helyén marad, nem zörög, nem szakad.

Kinek és hova ajánljuk a FIXSCREEN-t?

 • Családi otthonok, társasházak

  Komfortos és egészséges élettér kialakítása stílusosan. Klímaberendezése szinte alig fog bekapcsolni, ezáltal jelentős mennyiségű energiát tud megtakarítani.

 • Irodák, irodaházak

  Optimális fényszűrést biztosít, nem zavarja a monitor láthatóságát, így kíméli a szemet.

 • Iskolák, kórházak, hivatalok, közintézmények

  Hatékony munkavégzéshez szükséges munkakörnyezetet teremt megfelelő fény és hő viszonyokkal. A különféle textilcsaládok sajátosságainak köszönhetően a legkívánatosabb árnyékolás érhető el.

 • Letisztult házak, minimalista épületek

  Modern megjelenést nyújt. Nagyon kicsi a helyigénye. Egyedi sarokillesztéssel is (Panovista).

 • Nyaralók, luxusapartmanok

  Optimális fényszűrést biztosít, nem zavarja a monitor láthatóságát, így kíméli a szemet.

 • Vendéglátóhelyek, éttermek

  Nem zavarja a kilátástn. Választható átlátszó Crystal ablakokkal is. Zárt állapotban betölti a szúnyogháló funkciót is.

Beépítési módját tekintve két típus közül választhat:

Külső tokos rendszer

3 tokméretben áll rendelkezésre a szerkezet méreteinek megfelelően. Íves (Softline) és szögletes (Square) tokformában is elérhető. Külső tokos Fixscreen® árnyékolók önállóan is alkalmazhatóak teraszok, pergolák, kerti lakok teljes értékű árnyékolására. Ez esetben a szélállóság 80 km/h-ig garantált.

 • Anyaga: EN AW-6063 T66
 • Szinterezés: 60-80 mikron
 • Eloxált: 20 mikron

vakolható tokos rendszer

3 tokméretben áll rendelkezésre a szerkezet méreteinek megfelelően. Új építés vagy felújítás esetén alkalmazható ez a kivitel. Egyedi megoldásának köszönhetően a lefutók is elburkolhatók. Amennyiben célunk az, hogy az épületvonalait semmi ne törje meg, Ön megtalálta a tökéletes megoldást. Alsó szerelőfedelének köszönhetően szinte bármilyen csomópontba beépíthető. A 100-as Slim és a 150-es típusok esetén 270 cm magasságig a záróléc teljesen visszahúzódik a tokba.

 • Anyaga: EN AW-6063 T66
 • Szinterezés: 60-80 mikron
 • Eloxált: 20 mikron